020 - 636 0500 info@depworks.nl

 

Pensioenregeling DEP WORKS

In deze brochure zetten wij informatie over de pensioenregeling die DEP WORKS Recruitment biedt kort, helder en duidelijk op een rijtje.
DEP WORKS is aangesloten bij de Algemene Bond voor Uitzendbureaus (ABU) en werkt daarom volgens de algemeen verbindend verklaarde ABU cao. In de ABU cao vind je alle vragen omtrent je rechten en plichten als uitzendkracht in de verschillende fasen. In de ABU cao wordt ook ruimschoots informatie gegeven over de pensioen regeling voor uitzendkrachten, genaamd Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP). StiPP regelt de pensioenregeling voor de flexbranche.

Pensioenregeling bij StiPP

De pensioenregeling bij StiPP is een beschikbare premieregeling. Dat betekent dat je individueel een pensioenkapitaal opbouwt. Er wordt elke maand geld op jou pensioenrekening gestort. Dit geld wordt belegd. Het ingelegde geld en het beleggingsrendement vormen samen jou pensioenkapitaal. Als je met pensioen gaat kan je met het pensioenkapitaal een levenslange pensioenuitkering kopen. De hoogte van jou pensioen is dus afhankelijk van hoeveel geld er wordt ingelegd, het behaalde beleggingsrendement en de kosten voor de aankoop van de pensioenuitkering.

Basis- en plusregeling

StiPP heeft twee pensioenregelingen: een Basis- en Plusregeling. Eerst bouw je, na een wachttijd van 26 weken, pensioen op in de Basisregeling. Als je 52 weken pensioen hebt opgebouwd in de Basisregeling, ga je automatisch naar de Plusregeling.

Basisregeling

De volledige kosten/ inleg hiervan worden door DEP WORKS (je werkgever) betaald en jij hoeft hier geen bijdrage aan te leveren. Op je salarisstrook staat geen vermelding van StiPP pensioen want DEP WORKS wordt direct door StiPP gefactureerd. Na je 26ste week word je ingeschreven door DEP WORKS bij StiPP. Van StiPP ontvang je daarna de bevestiging.

Plusregeling

De kosten/ inleg worden deel door DEP WORKS betaald en deels door jezelf. Jaarlijks worden deze percentages bepaald en zijn makkelijk terug te vinden via de website van StiPP. Op je salarisstrook staat de inhouding vermeld zodat je weet wat je eigenbijdrage is. Verder communicatie krijg je van StiPP of via je DigiD waar je altijd een overzicht hebt van alle pensioenen die je hebt opgebouwd.

Een handig overzicht om in één oogopslag te zien hoe de StiPP pensioenregeling is opgebouwd vind je aan de hand van onderstaand figuur.

Support / Contact

Handige links voor meer informatie over StiPP en als je meer vragen hebt over zaken als pensioenuitkering, partnerpensioen, nabestaandenpensioen, oversluiten van pensioen of een pensioen begrippenlijst vind je via www.stipppensioen.nl en www.abu.nl. Heb je nog aanvullende vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op: digitaloffice@depworks.nl of 020-6360500.