RECRUITMENT PROCESS OUTSOURCING

DEP WORKS Recruitment is onder andere actief als uitzender, detacheerder en Recruiter. Maar DEP WORKS is ook een gespecialiseerde partij op het gebied van Recruitment Process Outsourcing (RPO). DEP WORKS ondersteunt het recruitment proces met advies, middelen en capaciteit.

 

RPO is het geheel of gedeeltelijk uitbesteden van uw recruitmentproces met als doel de beste medewerkers te werven en te selecteren, zonder de belasting van de (voorafgaande) administratieve processen die dit met zich meebrengt. Het onderscheidende vermogen zit hem in het feit dat DEP WORKS de door u gewenste output uit het RPO-traject op een duidelijke en overzichtelijke manier presenteert. Vooraf overeengekomen targets en meetbare resultaten staan hierbij altijd voorop. Het gehele RPO-traject wordt altijd in overleg met u op maat voor u gemaakt en ingericht, met als doel uw recruitment beter, sneller en kosten-efficiënter te maken.

 

Onze werkwijze is vooruitstrevend, kostenefficiënt en doelgericht. Wij opereren onder uw naam en dragen uw kernwaardes uit ter versterking van uw merknaam (employer brand) wat wij combineren met onze sterke kijk op service en dienstverlening. De processen zijn meetbaar en transparant en u heeft doorlopend inzicht in de voortgang en de behaalde resultaten. DEP WORKS Recruitment is al vele jaren actief in dit vakgebied waardoor u verzekerd bent van kwaliteit en vakkennis. Wij helpen u het overzicht op instroom te behouden en te bewaken, risico’s te minimaliseren en de kosten van het gehele wervingsproces te verlagen.

 

DEP WORKS Online Recruitment

Met onze online recruitment oplossingen hebben wij al vele klanten geholpen bij het zoeken naar talent en het snel en effectief vervullen van hun vacatures. Per vacature of doelgroep bepalen wij in overleg met u de optimale inzet van jobboards, online advertising via jobsites, zoekmachines en social media.

 

  • Er vindt een voortdurende terugkoppeling plaats over de effectiviteit van de wervingskanalen, de aantallen, maar ook over uw werkgeversmerk. Optioneel kunnen wij een ‘werken bij’ of een specifieke vacaturesite ontwikkelen en bouwen wij een blijvende database op.

  • Bereik de juist doelgroep door een breed uitgezette vacature marketing campagne (vacature marketing).
  • Video recruitment biedt organisaties tijdbesparing op tijdens het screenen van kandidaten.
  • Door uw website en campagnes goed in de gaten te houden kunnen wij uw online recruitment proces optimaliseren.
  • Met onze ervaring in diverse branches weten wij uw doelgroep online te vinden (doelgroep onderzoek).
  • Bereik uw doelgroep van actief en latent werkzoekenden en investeer in uw employer brand.
  • Wellicht kent u al de bekende recruitment diensten van LinkedIn, maar er is veel meer mogelijk. Wij brengen u een stap verder met onze LinkedIn campagnes (LinkedIn recruitment).
  • Maak gebruik van de snelle sociale interacties op Twitter en zorg dat uw vacatures opvallen en meer worden aangeklikt (Twitter recruitment).

DEP WORKS Recruitment Consultancy

Wilt u nog verder gaan en heeft u er behoefte aan om de effectiviteit van uw recruitment strategie en interne werving- en selectieprocessen in kaart brengen? Dan bieden wij u met DEP WORKS Recruitment Consultancy een uitkomst.

 

Contact

Heeft u nog aanvullende vragen of wilt u graag meer weten over DEP WORKS Recruitment Process Outsourcing? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via 020 – 636 0500 of mail naar rpo@depworks.nl.